Планът за интегрирано развитие на Община Пловдив /ПИРО/ за периода 2021-2027

...
Планът за интегрирано развитие на Община Пловдив /ПИРО/ за периода 2021-2027
Коментари Харесай

Стратегически документ влиза за обсъждане в Общинския съвет

Планът за интегрирано развиване на Община Пловдив /ПИРО/ за интервала 2021-2027 година ще разискват общинските съветници на сесията през днешния ден. Документът е с размер 1000 страници и съдържа разбори и прогнози за развиване, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

ПИРО е стратегически документ и дефинира средносрочните цели и цели за стабилно развиване на общината и връзките й с други общини в сходство е интегрираната териториална тактика за развиване на района за обмисляне от равнище 2 и общия организационен проект на общината. Крайната цел е трайно възстановяване на икономическото, общественото и екологичното положение на общинската територия.

Приоритетите в идващия седемгодишен интервал са шест - чист, зелен и прелъстителен град; усъвършенствана градска среда с качествени здравни и обществени услуги, достъп до просвета, спорт и прояви на открито; капиталов климат, поощряване на предприемачеството и стопански растеж; град - европейско и международно средище на изобретателни и рекреативни индустрии; просветен, цифровизиран и адаптивен град. 

В Програмата за реализация са планувани с изключение на ограничения, които се осъществят главно от Община Пловдив, по този начин и такива, които ще се извършват посредством използване на метода Интегрирани териториални вложения (ИТИ), реализиран в партньорство със прилежащи общини, държавни структури, Неправителствени организации и бизнес, за решение на съответни проблеми и оптимално потребление на дефинирани капацитети за развиване. Прогнозната стойност на ограниченията за постигането на задачите в избраните цели е 1 045 121 900 лева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР